Beter Leven

Eind 2011 zijn wij begonnen met “Restaurant de Nachtwacht bewust.” Dit betekent voor ons dat wij ons vlees grotendeels bij Nederlandse boeren inkopen. Enkele grote voordelen hiervan zijn dat wij precies weten waar de koe gestaan heeft, hoe zij gevoed is en dat het transport tot een minimum is beperkt. Wat voor ons ook zeer belangrijk is, is dat de koeien opgroeien zonder groei stimulerende middelen! Wij verkopen merendeels rundvlees van de Blonde d'Aquitaine rund uit Palmesteyn. Deze runderen leven in de Betuwe op landgoed Noordenhoek in Deil.

Palmesteyn's Blonde d'Aquitaine is een stukje uniek vlees van eigen bodem. Het van origine Franse blonde ras is 25 jaar geleden naar Nederland gehaald en wordt op het landgoed van Palmesteyn op een extensieve en milieuvriendelijk wijze gefokt. Door de natuurlijke en uitvoerige manier van fokken kan het dier zich langzaam en goed ontwikkelen. Ruimte, gezond voer (90% hiervan wordt in de Betuwe verbouwd) , goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten die u proeft in het eerlijke vlees van de Blonde d'Aquitaine.
Alle runderen zijn milieuvriendelijk opgegroeid, zonder intensieve fokmethoden en zonder groei stimulerende middelen.

De smaak

Het vlees van de Blonde d'Aquitaine is bijzonder fijn van structuur. Dat komt omdat de runderen grote delen van het jaar buiten grazen. Wat ook niet onbelangrijk is: het Palmensteyn rund rijpt gemiddeld een halfjaar langer op het landgoed. Deze langzame rijping komt de smaak en malsheid van dit pure vlees zeer ten goede.

www.palmesteyn.nl
Voor de rest serveren wij een aantal steaks vanuit de USA en Ierland.

Restaurant De Nachtwacht